دیار مینودری گزارش میدهد
سالانه ۶۰۰ میلیون متر مکعب از آب رودخانههای قزوین هدر میرود
به گزارش پایگاه خبری دیار مینودری، لطفالله سیاهکلی امروز در جشنواره زیتون طارم سفلی که در منطقه سیاهپوش بخش طارم سفلی برگزار شد، با اشاره به بحران آب در منطقه طارم سفلی قزوین اظهار داشت: سالانه ۶۰۰ میلیون متر مکعب از آب رودخانههای منطقه الموت قزوین به جای اینکه صرف تأمین نیازهای بخش کشاورزی استان قزوین شود، به دریای خزر ریخته شده و به هدر میرود.
وی اضافه کرد: این آب که از کوههای الموت سرچشمه میگیرد، به سد منجیل و بعد به دریای خزر ریخته و شور میشود؛ در حالی که یکدوازدهم از این آب میتواند کل نیازهای آبی منطقه طارم سفلی در هر ۲ حوزه آب شرب و کشاورزی را حل کند. اما شاهد این هستیم که با مدیریت ضعیف آب شیرین به راحتی به آب شور تبدیل میشود.
سیاهکلی با اشاره به ویرانیهای سیلاب سال گذشته در بخش الموت شرقی ادامه داد: مردم استان قزوین نمیپذیرند که سیلاب رودخانهها روستاهایشان را خراب کند، اما آب همین رودخانهها به جای صرف در امور کشاورزی و شرب به آب شور مبدل شده و به هدر برود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی زیتون در طارم سفلی اشاره کرد و گفت: متأسفانه زیتون قزوین با وجود اینکه بالاترین کیفیت را در دنیا دارد، اما همچنان مهجور و ناشناخته باقی مانده و به همین خاطر برای توسعه تولید و بازار زیتون قزوین باید برندسازی در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قرار بگیرد.
سیاهکلی با بیان اینکه باغداران زیتون طارم سفلی به شدت با کمبود اراضی زراعی و باغی روبهرو هستند، افزود: سازمان جهاد کشاورزی باید با همکاری ادارهکل منابع طبیعی نسبت به اختصاص اراضی ملی به باغداران اقدام کند و برای اهالی بومی طارم سفلی سهمی از اراضی ملی در نظر بگیرد.
وی با تأکید بر لزوم مدیریت اعتبارات دولتی برای محرومیتزدایی و ریشهکن کردن فقر در مناطقی مانند طارم سفلی ادامه داد: منطقی نیست که درآمد حاصل از نفت و گاز را صرف پرداخت حقوق کارکنان دولت کنیم؛ بلکه باید این سرمایه برای جهش تولید در بخش کشاورزی به کار گرفته شود و باید از این محل وامهای کمبهره اشتغالزایی به باغداران و کشاورزان روستانشین اعطا شود.
ایجاد ۹ خوشه صنعتی زیتون در استان قزوین
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین هم در این جشنواره از ایجاد ۹ خوشه صنعتی زیتون در استان قزوین خبر داد و گفت: با توجه به وجود ۲۴ واحد روغنکشی زیتون در استان قزوین خوشه فرآوری زیتون از یکسال پیش در استان قزوین راهاندازی شده که نقش اصلی را در برندسازی برای زیتون قزوین بازی خواهد کرد.
رضا صفاری اضافه کرد: با توجه به اینکه قزوین قطب تولید زیتون در کشور است، به دنبال توسعه صنایع کوچک تبدیلی و فرآوری زیتون در استان هستیم و در همین راستا با کمک خوشه فرآوری زیتون واحدهای تبدیلی زیتون از جمله صنایع روغنکشی را در ناحیه صنعتی طارم سفلی مستقر خواهیم کرد و مشوقهای مالیاتی هم به آنها اعطا خواهد شد.
وی با بیان اینکه زیتون و روغن زیتون قزوین از مشکلات بازاریابی و بازارداری رنج میبرند، گفت: در همین راستا به دنبال این هستیم که با کمک صنایع بستهبندی و هنرمندان طراح گرافیک برند زیتون استان قزوین را در سطح ملی تقویت کنیم و در این زمینه زیتون قزوین را با بستهبندیهای تشکیل و قابل رقابت با محصولات خارجی عرضه خواهیم کرد.
صفاری ادامه داد: همچنین برای توسعه صنایع فرآوری و تبدیلی مرتبط با زیتون بستههای تشویقی برای سرمایهگذاران طراحی کردیم و در صورت ورود سرمایهگذاران از آنها در قالب تسهیلات و زمین ارزانقیمت صنعتی حمایت خواهیم کرد و همچنین قصد داریم تا با تکمیل زنجیره ارزش تولید در حوزه زیتون استان قزوین را به بازار اصلی این محصول هم تبدیل کنیم.
وی تصریح کرد: در دولت گذشته شاهد کمتوجهی به صنایع تبدیلی و تکمیلی بودیم که امروز سیاست سازمان توسعه صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی جبران این کمتوجهیها و کمکاریها است و تلاش خواهیم کرد صنایع فرآوری محصولات مهم استان قزوین مانند زیتون، پسته و کشمش را در استان قزوین گسترش دهیم.
انتهای پیام/
منبع: تسنیم
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰