یک گزارش؛
نقض صریح قانون و تعدی به بافت تاریخی در محله بلاغی قزوین
به گزارش پایگاه خبری دیار مینودری به نقل از خبرگزاری مهر؛ موضوع بافت تاریخی قزوین و نحوه توسعه این بافت در شهر قزوین یکی از موضوعات چالش بر انگیز در سالهای اخیر است.
این در حالی است تقریباً بخش جنوبی شهر قزوین در محدوده بافت تاریخی است اما گویا هنوز و بعد از سالها کشمکش مدیران شهری و مسئولین برنامه مدونی برای توسعه شهر با حفظ ویژگیهای این بافت ندارند.
این بی برنامگی نتیجهای جز تخریب بافت تاریخی، بی برنامگی در توسعه شهری، رشد نا متوازن و عصبانی شدن مردم ساکن در بافت تاریخی نداشته است.
از سویی رفتارهای دوگانه نیز در بافت تاریخی نیز افزایش یافته تا جایی که نص صریح قانون و مصوبات شورای عالی معماری و شهرسازی نیز در این بافت نادیده گرفته میشود.
محمدحسن سلیمانی کارشناس حوزه میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: کارشناس میراث فرهنگی تصریح کرد: تخریب بافت تاریخی در دورههای مختلف ادامه داشته و ساختار محلهای ما را که نظام خانوادگی و اسکان خانوادههای قزوینی بر آن اساس شکلگرفته و فرهنگ خانوادگی و اجتماعی و بین محلهای بر همان اساس بنا شده بود از بین رفت و امروز یک شلختگی در ساختار شهرنشینی بر اساس سبک توسعه بیضابطه و غیر هدفمند شاهد هستیم.
وی با تأکید بر اینکه شورای عالی معماری و شهرسازی بر نحوه حفاظت و حراست از این بناها و بافتهای تاریخی تأکید دارد افزود: شهرداری در سالهای اخیر مقابل مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری مقاومت کرده و این مقاومت در محله بلاغی امروز نماد عینی دارد.
این کارشناس عنوان کرد: ضوابط بافت تاریخی در همه کشور اعمال میشود اما در قزوین شهرداری برای اجرای آن مقاومت میکند و با جرأت باید بگوییم شهرداری لبه تیز پیکان تخریب بافت تاریخی است.
آنچه در محل بلاغی بیش از هرچیزی آزار دهنده است ایستادگی برخی مدیران در برابر قانون و بدتر از آن سکوت دستگاههای متولی و نظارتی در قبال این بی توجهی به قانون است.
در تازهترین حمله به این بافت، شاهد ساخت یک واحد مسکونی با گودبرداری بسیار عمیق هستیم. گودبرداری که نشان میدهد این بار نیز در این محله شاهد حمله به بافت تاریخی خواهیم بود.
این اقدام در حالی صورت میگیرد که شورای عالی معماری و شهرسازی در جلسه ۲۲ تیرماه ۱۳۹۴ تأکید کرده حداکثر تراکم در محدوده بافت تاریخی در قزوین ۲ و ۳ طبقه است.
همچنین این شورا مجدداً ۲ مهر ۹۷ با استناد به جلسه سال ۹۴ مصوب میکند «وفق بند ۴-۳ مصوبه مورخ ۲۲ تیرماه ۹۴ شورای عالی شهرسازی و معماری در مورد طرح جامه قزوین، تعداد طبقات در بافت تاریخی قزوین ۲ و ۳ طبقه روی زیرزمین میباشد.
تعداد طبقات در پهنههای مسکونی و محورهای پیرامون محله با رویکرد اجتناب از تغییرات اساسی در جمعیت محله (با توجه به کمبود سطوح خدماتی و ظرفیت تأسیسات شهری)، تابآوری محله در هنگام بحران (با توجه به ویژگیهای کالبدی محله) و رعایت ضوابط عمومی حفاظت از بافتهای تاریخی و ضوابط حرایم آثار تاریخی بر روی نقشه تدقیق شود. تعداد طبقات در پهنههای مسکونی حداکثر ۲ طبقه روی زیرزمین و در مورد محورهای پیرامون محله حداکثر ۳ طبقه روی زیرزمین است.»
امروز در حالی قانون در شهر قزوین نقض میشود که این شهر بیشترین آسیبها را از حمله به بافت تاریخی و آثار تاریخی خود دیده و گویا تصمیمی نیز بر تغییر این روند وجود ندارد.
این در حالی است که پیش از این نیز خبرگزاری مهر تصاویری از ساخت و سازهای بی ضابطه و خلاف قانون در این منطقه منتشر کرده بود.
هرچند مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین از توقف این ساختمان خبر داده بود اما تصاویر جدید که بالاتر منتشر شد نشان میدهد این بی قانونی دوباره ادامه دارد.
این انتظار وجود دارد که در دوره جدید مدیریتی حاکم بر شهر و همچنین استان قزوین شاهد تغییر نگاه به بافت تاریخی و پایان بی توجهیها باشیم.
برچسب ها :دباغان ، دیار مینودری ، قزوین ، گردشگری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰