کد خبر : 461
تاریخ انتشار : جمعه 30 اردیبهشت 1401 - 23:12

مدیر عامل انجمن اهدای عضو

۱۲ قزوینی؛ در انتظار پیوند قلب

۱۲ قزوینی؛ در انتظار پیوند قلب
مدیر عامل انجمن اهدای عضو استان قزوین گفت: در حال حاضر در استان قزوین ۱۳۵ نفر در صف دریافت کلیه، ۱۲ نفر در صف دریافت قلب و ۱۰ نفر هم در صف دریافت کبد قرار دارند و نیاز است که در این حوزه فرهنگسازی صورت بگیرد.

به گزارش پابگاه  خبری دیار مینودری، سعید مظفری در نشست خبری که چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ به مناسبت هفته نفس (اهدای عضو) در سالن اجتماعات اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین برگزار شد، تصریح کرد: ۲۵تا ۳۱ اردیبهشت به عنوان هفته ملی اهدای عضو نامگذاری شده است، روز ۳۱ اردیبهشت مصادف با سالروز فتوای تاریخی امام خمینی (ره) مبنی بر جایز بودن اهدای عضو است.

وی افزود: در کشور ما پس از فتوای حضرت امام خمینی (ره) در سال ۱۳۶۸، پس از آن فتوای مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۰ و در ادامه سایر مراجع و در نهایت پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۷۹ موضوع پیوند اعضا از فرد مرگ مغزی که یکی از بزرگترین پیشرفت‌های علم پزشکی است به صورت رسمی آغاز شد.

مدیر عامل انجمن اهدای عضو استان قزوین گفت: انجمن اهدای عضو ایرانیان به منظور فرهنگ‌سازی و ترویج فرهنگ اهدا عضو سال ۹۱ کار خود را در کشور آغاز کرد، همچنین شعبه قزوین در سال ۹۸ شروع به کار کرد اما بعد از شیوع کرونا با مشکلات روبه‌رو شدیم؛ پیش از شیوع کرونا و در یک اقدام بی سابقه در مدت کمتر از یک سال از طریق غرفه‌هایی که در سطح استان برگزار کردیم ۴۰۰۰ کارت اهدای عضو صادر شد.

وی خاطرنشان کرد: با شیوع کرونا با توجه به محدودیت‌های ایجاد شده فعالیت‌های بیشتر به سمت ساختاری پیش رفت، در این مدت استان قزوین به صورت پایلوت، ترویج فرهنگ اهدای عضو را در قالب دوره ضمن خدمت برای معلمان و آموزش عمومی  دانش‌آموزان مقطع متوسطه دوم برگزار کردیم.

مظفری یادآور شد: هدف اصلی ما کمک به بیمارانی است که در صف طولانی پیوند عضو قرار دارند، مرگ یکی از اتفاقات غم‌انگیزی است که در هر شرایط و هر سن و سالی باعث می‌شود خانواده سخت‌ترین لحظات  زندگی خود را تجربه کند، مرگ مغزی که اغلب به دلیل تصادف رخ می‌دهد این لحظات را بیش از پیش سخت‌تر می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: مرگ مغزی در ایران توسط چهار پزشک متخصص تشخیص داده می‌شود و پس از قطعیت آن، این نوع مرگ به هیچ وجه قابل‌برگشت نیست، خانواده‌ها می‌توانند ضمن رضایت جهت اهدای عضو، جان هشت بیمار دیگر را نجات دهند.

مدیر عامل انجمن اهدای عضو استان قزوین اظهار کرد: عدم باور مرگ مغزی به عنوان مرگ یکی از چالش‌های اصلی در رضایت‌گیری است این در حالی است که مرگ مغزی در ایران توسط چهار پزشک متخصص تشخیص داده می‌شود و پس از قطعیت آن به خانواده اطلاع داده می‌شود، خانواده هایی که فرزندانشان دارای کارت اهدای عضو هستند در ۹۵ درصد موارد و در سایر موارد ۴۵ درصد خانواده‌ها راضی به اهدای عضو می‌شوند.

وی تصریح کرد: سالانه ۷۰۰۰ مرگ مغزی در کشور اتفاق می‌افتد که یک سوم آن‌ منجر به اهدا عضو می‌شود؛ عدم باور مرگ مغزی به عنوان مرگ و عدم آگاهی خانواده‌ها در بحث اهدا و تفاوت کما و مرگ مغزی بیشترین چالش ما در بحث اهدای عضو است.

مظفری اظهار کرد: علاقه‌مندان برای دریافت کارت اهدا می‌توانند به سایت  http://register.ehda.sbmu.ac.ir/Person/Register مراجعه کنند؛ در حاضر حاضر در استان قزوین ۱۳۵ نفر در صف دریافت کلیه، ۱۲ نفر در صف دریافت قلب و ۱۰ نفر هم در صف دریافت کبد قرار دارند و نیاز است که در این حوزه فرهنگسازی صورت بگیرد.

مرگ مغزی با کما متفاوت است

ابوالفضل ابراهیمی رئیس واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در ادامه این جلسه گفت: قزوین جزو استان‌های پیشگام در حوزه اهدای عضو است؛ سال ۹۹ اعضای ۶ بیمار مرگ مغزی و سال گذشته اعضای ۱۱ بیمار مرگ مغزی در قزوین پیوند شده است.

وی افزود: نیمی از افرادی که جان خود را به علت مرگ مغزی از دست می‌دهند، قابلیت پیوند اعضا دارند، اما اعضای بدن فرد مبتلا به عفونت‌های ویروسی از جمله کرونا، هپاتیت، ایدز  ممکن نیست بنابراین طی ۲ سال گذشته درصدی از پیوندها را از دست دادیم چرا که فرد به کرونا مبتلا بود.

ابراهیمی با بیان اینکه کمابا مرگ مغزی تفاوت دارد، گفت: مرگ مغزی توقف دائمی و غیرقابل برگشت تمامی قسمت‌های مغز و به اصطلاح فروپاشی مغز است، عواملی مانند تصادفات رانندگی، وارد آمدن ضربه شدید به سر، سقوط از ارتفاع، غرق شدن در آب، مسمومیت‌ها، تومورهای مغز، عفونت‌های مغزی، خونریزی‌های داخلی مغز و همچنین سکته مغزی از عوامل بروز مرگ مغزی است.

وی بیان کرد: اگرچه مرگ مغزی برگشت‌ناپذیر است اما همچنان این باور در بین عموم مردم وجود ندارد،یکی از دغدغه‌هایی که دانشگاه علوم پزشکی و حوزه درمان در پیوند اعضا با آن مواجه هستند نیز همین اشتباه گرفتن کما با مرگ مغزی است که امر رضایت‌گیری را سخت می‌کند.

رئیس واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: معمولاً مرحله رضایت‌گیری با کمک  پزشکان و روانشناسان و همچنین انجمن اهدای عضو قزوین که متشکل از یک گروه مردم نهاد است، صورت می گیرد.

وی یادآور شد: پیوند اعضا نیازمند کادر پزشکی متخصص است از طرفی این امر نیازمند یکسری تجهیزات بیمارستانی است که زیرساخت‌های آن در استان قزوین مهیا نیست بنابراین کاندیدای اهدای عضو به بیمارستان امام خمینی (ره) تهران منتقل می‌شود، پیوند پوست که از حساسیت کمتری نسبت به سایر اعضای بدن برخوردار است در حال تدارک و انجام شدن در استان است.

انتهای پیام/

منبع:ایسنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.