بیست و سوم بهمن، یعنی حدود یک هفته پیش، فرزین، رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه به جریان نرخ ساز ارز اجازه نخواهیم داد علائم غیرواقعی به بازار ارز بدهد، گفت: از هیچ تلاشی برای کاهش نرخ ارز چشمپوشی نخواهیم کرد.
فرزین گفت: در ۶۰۰ صرافی و ۱۵۰ شعبه بانک های دولتی در حال عرضه ارز هستیم که در ۷ روز هفته حتی روزهای تعطیل هم فعال هستند.
با استناد به سخنان مخبر و فرزین مبنی بر عدم هیچگونه کمبود در ارز مورد نیاز کشور، می توان نتیجه گرفت که همان جریان همیشگی در وسط میدان هستند. به ویژه آنکه دقیقا این نرخ سازی در بزنگاه های زمانی خاصی رخ می دهد. مرحله اول افزایش نرخ ارز بعد از افت محسوس اغتشاشات صورت گرفت که به نوعی تلاش برای احیای آشوب ها این بار با جنبه اقتصادی بود.
مرحله دوم گرانی نرخ ارز بعد از راهپیمایی ۲۲ بهمن صورت گرفته است که با حضور چشمگیر و بیش از ۲۰ میلیونی مردم در خیابان ها آن هم بعد از سه ماه فتنه سنگین اقتصادی تحقق پیدا کرد.
بازی با نرخ دلار و طلا از آن جهت جذاب تر است که اخبار آن در افکار عمومی به سرعت پخش میشود. بدین صورت که نظم قیمتی بازار ناخواسته توسط کسبه خرد شکسته می شود و افزایش قیمت دلار به طور محسوسی در معیشت مردم موثر میشود.
از سوی دیگر حس ناتوانی و ناکارآمدی مسئولان در اذهان جامعه تقویت شده و ناخواسته ممانعت از رسیدگی به سایر امور از جمله فرهنگی و … در مقابل بحث اقتصادی شدت می گیرد. خصوصا آنکه این خط خبری توسط رسانه های ضد ایرانی، مخالفان دولت در داخل و سلبریتی ها به طور جدی تقویت می شود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 2 انتشار یافته : ۰