کد خبر : 3591
تاریخ انتشار : چهارشنبه 27 مهر 1401 - 15:58

دیار مینودری گزارش می‌دهد

درخشش معماران قزوینی در فستیوال بین‌المللی سن‌پترزبورگ

درخشش معماران قزوینی در فستیوال بین‌المللی سن‌پترزبورگ
پروژه «یادمان شهدای آوج» به‌عنوان نامزد بخش بهترین پروژه بناهای عمومی در پنجمین فستیوال بین‌المللی جایزه طلایی معماری و طراحی (گلدن ترزینی سن‌پترزبورگ) GOLDEN TREZZINI AWARDS NOMINEE روسیه معرفی شد.

به گزارش پایگاه خبری دیار مینودری، آموزش معماری ایرانی ۷۰ سال است که در کشور جریان دارد. معماران ایرانی باید به تغییرات پیش روی جامعه پاسخگو باشند و با به‌روز رسانی دانش و تخصص خود در جهت پایداری و استحکام بناهای شهری و زیبایی متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی قدم بردارند.

معماران ایرانی با حضور در رقابت‌های جهانی می‌توانند توانمندی خود زا در طراحی و ساخت پروژه‌های ساختمانی به‌دنیا معرفی کرده و دانش خود را نسبت به جریان معماری دنیا محک بزنند. انگیزه‌ی برد در فستیوال‌های این چنینی، باعث رشد کیفیت معماری امروز ما و ارتقاء جایگاه جهانی معماری ایران خواهد شد.

با توجه به اینکه معماران جوان کشورمان نیز در این فستیوال‌های جهانی حضور دارند، امروز در ایسنا به گفت‌وگو با معمار جوان قزوینی که با پروژه خود در مرحله نهایی داوری (گلدن ترزینی سن پترزبورگ) قرار گرفته هم صحبت شدیم.

لطفا خودتان را معرفی کنید.

امیررضا درگی هستم، فارغ‌التحصیل ممتاز مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته مهندسی معماری از دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین و عضو کارگروه تخصصی معماری و مدیریت شهری بنیاد نخبگان استان قزوین.

از روند طراحی این پروژه بگویید و چطور شد که در این فستیوال جهانی شرکت کردید؟

برای پاسخ به این سوال باید گریزی به گذشته داشته باشم؛ سال ۱۳۹۸ به مناسبت گرامیداشت شهید طیب حاج‌رضایی مسابقه ملی معماری تحت عنوان «طراحی یادمان شهدای منطقه آوج» به میزبانی و کارفرمایی شورای اسلامی شهر آوج برگزار شد و چندین طرح از سراسر کشور به این مسابقه ملی ارسال شد.

متأسفانه علیرغم اساتید خبره‌ای که در این زمینه در استان قزوین وجود داشت داوری و ارزیابی به تهران واگذار شد، داورانی که حتی یک‌بار هم از سایت پروژه بازدید نکرده بودند و با توجه به جوی که در برگزاری مسابقات معماری حاکم است و عمدتاً عدالت و نظارت کافی در بررسی آثار وجود ندارد و معمولاً شاهد دخل و تصرف‌هایی در فرآیند داوری هستیم، این مسابقه هم از این مورد مستثنا نبود و پروژه ما با بی‌عدالتی از کسب رتبه جا ماند.

انتخاب داورانی خارج از استان چه تاثیری در ارزیابی آثار داشت؟

انجام عملیات داوری پروژه‌ها خارج از قزوین سبب شده بود که داوران بدون ارزیابی شخصی از سایت پروژه آوج، آثار را بر اساس انطباق با فرضیات خود رتبه‌بندی کنند و این مسابقه ملی با توجه به حضور دانشجویان و فارغ التحصیلان که با انگیزه بالا در آن شرکت کرده بودند نتیجه درخور توجهی نداشت و از ماحصل آن رویداد ملی هیچگونه اقدامی در راستای اِلمان‌سازی برای شهدای شهر آوج صورت نگرفت.

حتی در اعلام نتایج نهایی هم برخی از رتبه‌بندی‌ها حذف شد، زیرا شورای شهر آوج به عنوان برگزار کننده این رقابت، اعلامیه‌ای نهایی صادر کرد که هیچ یک از پروژه‌ها از قابلیت اجرا برای یادمان شهدای شهر آوج برخوردار نیست و این مسابقه بدون نتیجه نهایی به پایان رسید.

جهت استحضار مخاطبان این رسانه عرض می‌کنم که مکان این پروژه در ورودی شهر آوج و در جنب سایت توریستی پُلِ معلق آوج قرار دارد و زمین پروژه تپه توپوگرافی طبیعی است که همچنان مغفول مانده و هیچ پروژه‌ای برای ساخت آن تأیید نشده است.

از ویژگی‌های پروژه‌ای که در این رقابت ملی حضور یافت بفرمایید.

تلاش شده است که در طراحی پروژه روح معماری اصیل ایرانی و منطقه را در چارچوب و کالبدی مدرن با استفاده از تکنولوژی و مصالح جدید حفظ و احیا کنیم. پروژه‌ی ما از نظر بسیاری از اساتید و صاحب‌نظران معماری عالی ارزیابی شد و همگی اذعان داشتند که در حق این پروژه اجحاف شده و می‌بایست حائز رتبه و قابل تقدیر می‌شد؛ چون طی بازدیدها، بررسی‌ها و آنالیزهایی از سایت انجام شده بود طراحی ما بر اساس نیازهای واقعی و جهت استفاده حقیقی از این فضای معنوی صورت گرفته بود.

اگرچه در آن مسابقه ‌ملی و در برابر سلایق شورای شهر آوج پیروز رقابت نشدیم اما به‌دنبال احساس تکلیف برای زنده‌کردن ارزش‌های پروژه‌ای که طراحی شده و حائز ارزش‌های معماری و زیبایی‌شناسی بود، در شهریور امسال مصادف با سپتامبر ۲۰۲۲ از فستیوال جهانی روسیه در شهر سن پترزبورگ مطلع شدیم و با این طرح در آن شرکت کردیم.

درباره فستیوال جهانی روسیه بیشتر توضیح دهید.

GOLDEN TREZZINI AWARDS NOMINEE رویداد جهانی معماری است که برای پنجمین سال متوالی در این شهر برگزار می‌شود و این فستیوال گرامیداشت یک معمار بزرگ روسی است.

بیش از ۸۰ کشور جهان در این رقابت حضور دارند و هدف این فستیوال گرامیداشت ارزش‌ها و الگوهای معماری جهانی است تا اندیشه‌ها و تفکرات هنرمندان و معمارانی از سراسر دنیا جهت دوستی و شعار اتحاد و همبستگی گرد هم آیند و از طریق معماری بسیاری از خصایص والای اخلاقی و شعارهای بشردوستانه را در دنیا تقویت کنند.

علاوه بر شما معماران دیگری از ایران در این فستیوال حضور دارند؟

بیش از ۱۰۰۰ اثر از معماران سراسر دنیا به این فستیوال ارسال شده است. در این فستیوال حدود ۲۰ دسته‌بندی تخصصی با موضوعات مختلف از جمله پروژه‌های بخش طراحی موزه‌ها، بناهای فرهنگی، مسکونی، طراحی‌داخلی و فضاهای عمومی وجود دارد که «پروژه یادمان شهدای آوج» به‌عنوان کاندیدای بخش پروژه‌های «طراحی فضای عمومی» در داوری نهایی قرار گرفته است. معماران ایرانی هم در هر یک از این دسته‌بندی‌ها ۶ پروژه ارسال کرده‌اند.

از وضعیت فعلی پروژه در این فستیوال بفرمایید و اینکه نتیجه نهایی چه زمانی مشخص خواهد شد؟

پروژه «یادمان شهدای آوج» به‌عنوان نامزد بخش بهترین پروژه بناهای عمومی در پنجمین فستیوال بین‌المللی جایزه طلایی معماری و طراحی (گلدن ترزینی سن پترزبورگ) روسیه معرفی شده است و نتیجه نهایی در اول نوامبر اعلام خواهد شد که در نهایت برنده اصلی تندیس طلایی و نماد فستیوال را دریافت خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: ایسنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.